Rajčić: Cilj nam je gornji deo tabele, zadovoljan sam momcima, ekipa je fenomenalna

 Rajčić: Cilj nam je gornji deo tabele, zadovoljan sam momcima, ekipa je fenomenalna

S obzirom na to da na utakmici protiv Meševa nije bio na klupi iz tehničkih razloga, Vojkan Rajčić će premijeru kao šef struke SFS Borca imati pred domaćim navijačima. U utakmici 7. kola Srpske lige Istok Staklarci dočekuju Radnički iz Svilajnca. Ekipa se uveliko sprema za ovaj derbi, a na konferenciji za medije SFS Borca mogli smo da čujemo prve utiske novog šefa struke o dolasku u klub:

Mogu da kažem da me prati taj trend da vodim klubove sa velikom tradicijom, SFS Borac sledeće godine slavi 100 godina postojanja. To je veliki izazov, velika obaveza raditi u ovakvom klubu. Meni je drago što sam uspeo sa direktorom kluba da nađem zajednički jezik. Što se tiče uslova za rad, ja sam zadovoljan, ekipa momaka je stvarno fenomenalna, mogu da ih pohvalim za rad na terenu i van terena, kulturni su i fini. Ja imam svu slobodu, što mi je najvažnije kod mog posla jer smatram da treba da se pitam za te fudbalske stvari. Sa ovom ekipom možemo sigurno da ostvarimo isti uspeh kao što je prošle godine kada je klub bio na visokom 4. mestu. To je i cilj kluba – da budemo u gornjem delu tabele.

kaže Rajčić.

Novi trener SFS Borca sa FK Župom prošao je sve selekcije, a jedan od zapaženijih uspeha je takmičenje u Kvalitetnoj ligi Srbije sa mlađim kategorijama, dok je u seniorskom fudbalu uspeo sa Timokom da dođe do Prve lige Srbije. Kaže da je željan novog dokazivanja, a misli da je upravo SFS Borac mesto za to:

Stav uprave kluba je da se zadrži taj neki nivo gornjeg dela tabele, što smatram i svojom ambicijom. Ja volim dobar fudbal, atraktivan, napadački fudbal. Smatram da kad ekipa ima taj cilj da dođe do tog mesta na tabeli, znači mora da ihra ofanzivno, agresivno. Ja volim taj stil, tako da to je ta neka sportska ambicija koja nam se poklopila.

kaže novi šef struke.

Nemanja Conić, dugogodišnji fudbaler Borca kaže da je veoma zadovoljan načinom rada novog šefa:

Mogu slobodno dati sebi tu slobodu da govorim u ime svih igrača – mi smo prezadovoljni novim šefom struke, na nama je samo da radimo, da ga slušamo i naravno da se dokazujemo, da ispunimo ono što od nas zahteva na terenu.

kaže Conić.

Borac u prvih 6 kola Srpske lige Istok beleži dve pobede, tri poraza i jedan remi. Conić priznaje da nije zadovoljan ovakvim učinkom, ali smatra da će u narednom periodu, zalaganjem igrača, doći i bolji rezultati:

Naravno da kao i svaki igrač nisam zadovoljan jer u svakoj utakmici treba da damo svoj maksimum. Rezultati su nekada dobri, nekad loši, ali je na nama samo da radimo i da iz utakmice u utakmicu budemo što bolji. Naravno, svaki igrač želi u svakom trenutku da pobeđuje, to je ono što ga čini srećnim i cele nedelje radi za to. Čini mi se da smo malo i navikli naše navijače na dobre rezultate. Nadam se da ćemo taj rezultat ponoviti i ove sezone, ako ne da budemo i bolji.

rekao je Nemanja Conić.

U nedelju od 11h SFS Borac će ugostiti Radnički iz Svilajnca, ekipu koja je loše startovala, a onda u poslednja dva kola vezala dve pobede. Kakva su očekivanja u predstojećem derbiju, pitali smo i šefa struke i Conića:

Očekujem jednu dobru utakmicu. Svaka utakmica u Srpskoj ligi je dobra i kvalitetna. Ekipa Svilajnca je sigurno za poštovanje, dolaze na krilima dve pobede, a mi imamo dva vezana poraza na strani. Videli smo gde smo grešili, trudimo se da ispravimo kroz ovaj takmičarski mikrociklus u ovoj nedelji. Nadam se dobrom meču i pobedi.

kaže Vojkan Rajčić.

Da budem iskren, očekujem jednu jako tešku i borbenu utakmicu koja će sa pravom nositi epitet derbija. U tu utakmicu ulazimo sa velikom dozom samopouzdanja i očekujemo tri boda.

istakao je Nemanja Conić.

Povezane objave