RTS piše da je Vladimir Milićević podneo ostavku na funkciju predsednika opštine Paraćin, za sada nema potvrde

 RTS piše da je Vladimir Milićević podneo ostavku na funkciju predsednika opštine Paraćin, za sada nema potvrde

Kako RTS nezvanično prenosi, predsednik opštine Paraćin podneo je ostavku na tu funkciju. Zvanične potvrde da je ovo tačno za sada nema. Ukoliko se to ipak ispostavi kao tačno, Paraćin će postati još jedna od opština u kojima će lokalni izbori najverovatnije biti održani 17. decembra, istog dana kada će biti održani i parlamentarni i beogradski izbori.

Potvrdu Milićevića da su ove informacije istinite za sada nismo dobili, nije odgovarao na pozive i poruke.

Vladimir Milićević na funkciju predsednika opštine stupio je pre tri godine, kada je SNS odneo pobedu na izborima održanim 21. juna 2020. godine. Da li će Milićević biti kandidat za predsednika opštine SNS-a i na predstojećim izborima, za sada nije poznato.

Prema članu 50. Zakona o lokalnoj samoupravi:

O podnetoj ostavci predsednika opštine, zamenika predsednika opštine ili člana opštinskog veća, predsednik skupštine opštine obaveštava odbornike na početku prve naredne sednice skupštine opštine.

Predsednik opštine, zamenik predsednika opštine ili član opštinskog veća koji su razrešeni ili su podneli ostavku, ostaju na dužnosti i vrše tekuće poslove, do izbora novog predsednika opštine, zamenika predsednika opštine ili člana opštinskog veća.

Ostavke na funkcije podneli su gradonačelnici i predsednici opština širom Srbije – bez prvog čovek ostao je Beograd, Leskovac, Vranje, Pirot, Smederevo, Kučevo, Kraljevo, Trstenik, Kragujevac, Lebane, Vlasotince, Bojnik, Ćuprija.

Po zakonu, lokalne izbore raspisuje predsednik Narodne skupštine. Od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može proći manje od 45 ni više od 60 dana.

Povezane objave