Tradicionalna Novogodišnja prodajna izložba postala punoleta – dela likovnih umetnika izložena u galeriji Kulturnog centra

 Tradicionalna Novogodišnja prodajna izložba postala punoleta – dela likovnih umetnika izložena u galeriji Kulturnog centra

Osamnaestu godinu zaredom paraćinski Kulturni centar organizuje novogodišnju izložbu likovnih radova koja je prodajnog karaktera – što čini sjajnu priliku ne samo da posetioci uživaju u lepoti umetničkog stvaralaštva, već da i svoju kolekciju obogate ponekim unikatnim autorskim komadom.

Ove godine učestvovalo je 30 autora iz Paraćina, Pomoravlja, ali drugih gradova Srbije, a izloženo je 68 dela likovnih radova, te je galerija Kulturnog centra u potpunosti ispunjena.

Mogu reći – malo u šali ali je i istina, da je ova izložba večeras postala punoletna. Dakle, 18. put, tradicionalna prodajna izložba – nekad kažemo novogodišnja, nekad prednovogodišnja – u svakom slučaju praznična. I to je jedinstvena prilika gde umetnici sa lokala ali i iz nekih drugih gradova imaju priliku da predstave svoja dela ukoliko nisu do sada, ali i da ta ista dela prodaju. Naravno, za sve zainteresovane posetioce ovo je prilika da kule jedan mini lep originalan poklon – za svoj dom, za svoje bližnje, u susret praznicima.

Ovde među autorima imamo zastupljenje i akademske slikare, doktore nauka, amatere, početnike, jednostavno, ljude koji vole da slikaju, a imamo i nešto malo vajarskih dela.

rekao nam je direktor paraćinskog Kulturnog centra Nenad Jevtić.

Prema Jevtićevim rečima – ponuda je, žargonski rečeno, „za svačiji džep“. Cene variraju od hiljadu dinara pa do par stotina evra, u zavisnosti od umetničkog dela. Među izloženim su i slike naših poznatih slikara Bora Lekića, Srbobrana Kilibarde, Tome Ivanovića, Zorice Đorđević, Živote Bajkića i mnogih drugih.

Izložba traje do kraja januara meseca. Galerija je za posetioce otvorena svakog radnog dana od 09-20h – osim 1. i 2. januara kada zbog praznika neće raditi.

Kada su kulturna dešavanja u pitanju, direktor ove ustanove najavljuje još sadržajniji i bogatiji program u 2024. i velike planove za narednu godinu.

Povezane objave