U akciji „Čisto iz ljubavi“ u Ćupriji prikupljeno preko 300kg otpada, od toga skoro polovina reciklabilna

 U akciji „Čisto iz ljubavi“ u Ćupriji prikupljeno preko 300kg otpada, od toga skoro polovina reciklabilna

Udruženje „Čepom do osmeha“ uz pomoć građana, volontera i školaraca iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Tehničke škole u Ćupriji, po izuzetno hladnom i vetrovitom danu praćenom snežnim padavinama, uspešno je realizovalo prvu od deset akcija u organizaciji kompanije Lidl Srbija pod sloganom „Čisto iz ljubavi“. Ovom prilikom, očišćen je Moto kamp ispod mosta koji predstavlja jedno od atraktivnih mesta na kojima se okupljaju građani Ćuprije.

Prikupili smo izvesnu količinu otpada – otpadnu ambalažu od grickalica, staklene flaše, konzerve, PETambalažu i papir kao i komunalni otpad. Iako nas je iznenadila količina otpada koji je nanela voda kao i poteškoće na koje smo naišli zbog jakog vetra i snega koji je ometao akciju, zadovoljni smo što se većina otpada može reciklirati i što je omogućena primarna separacija otpada. Veoma smo ponosni što su se mladi odazvali pozivu bez obzira na loše vreme i na taj način pokazali svoju odgovornost i angažovanje da se pošalje poruka koliko nam je važna zdrava i lepa životna sredina.

kažu iz udruženja Čepom do osmeha.

Količina po tipu otpada koju smo odvojili za reciklažu je: ♻️

PET – oko 53 kg – oko 1113 komada

Limenka – 3 kg – oko 156 komada

Staklo – 68 kg

Komunalni otpad – 235 kg


Procenjena ukupna težina reciklabilnog otpada je 124 kg.

Osim akcije čišćenja, održana je i edukativna radionica u vrtiću „Bambi“ koja je imala za cilj podizanje ekološke svesti kod mladih i širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom koju su deca ispratila sa velikom zainteresovanošću i svojim aktivnim učešćem u radionici pokazala da shvataju značaj podrške osobama sa invaliditetom i zaštiti životne sredine.

EKO karavan nastavlja svoj put po gradovima Srbije pod sloganom „Čisto iz ljubavi“ u organizaciji kompanije Lidl Srbija i sledeća destinacija je grad Leskovac. Do koraja maja karavan će se naći i u Prokuplju, Kruševcu, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Senti, Novoj Pazovi, Somboru i Zrenjaninu.

Povezane objave