Vuk Vasić posle skoro 300 dana kod kuće, njegov otac apeluje da pružimo podršku i Aleksandru kome je neophodan novac za operaciju

 Vuk Vasić posle skoro 300 dana kod kuće, njegov otac apeluje da pružimo podršku i Aleksandru kome je neophodan novac za operaciju

Vuk Vasić, dečak oko čijeg su se lečenja Paraćinci ujedinili, konačno je kod kuće posle 299 dana provedenih na lečenju u Bolonji. Vuku predstoji period oporavka i rehabilitacije, ali je, kako kaže njegov otak, najvažnije da je on sada kod kuće sa svojom porodicom.

Vuk je kući, to je najvažnija informacija, 299 provedenih u Bolonji na lečenju, pre toga naravno ovde u Srbiji 4 meseca. Lekari su smatrali da ispunjava uslove da se vrati kući, naravno, slede kontrole, oporavak, rehabilitacije i to će trajati neko vreme. Ali je najvažnije da je on kod kuće sa nama. Svakako, to je jaka poruka i za čitavu zajednicu, da je ovaj grad čitav, a i šire – Srbija, mnogo ustanova, javnih preduzeća, udruženja građana, pa i svih političkih organizacija u gradu učestvovalo u ovoj našoj zajedničkoj borbi. Na kraju bih morao da se zahvalim i Konzulatu Republike Srbije u Milanu koji je takođe bio jako predusretljiv, tako da naši sugrađani znaju da imaju sigurnu kuću i van svoje države.

rekao je Vojislav Vasić, otac Vuka Vasića.

Podršku lokalne zajednice kakvu je dobio Vuk zaslužuje i mladi Aleksandar Petrović iz Krežbinca kod Paraćina kome predstoji zahtevna operacija nogu za koju je potrebno prikupiti skoro milion dinara. Vojislav Vasić apeluje na Paraćince da i ovog mladog dečaka podrže kao što su to učinili sa Vukom.

Ja ovim putem pozivam sve sugrađane ali i sve one koji nisu iz Paraćina da pošalju SMS sa broje 474 na 3030 za našeg sugrađanina Aleksandra, kako bi tom detetu obezbedili dovoljno sredstava za narednu i sve operacije u budućem periodu. Kako bi pomogli i tom detetu i kako bi još jednom pokazali da je ovo grad za sve naše ljude i da smo svi jednako solidarni koje god dete ili pojedinac da je u pitanju. Kao što smo bili za Vuka i za drugu decu, svi telefone u ruke i 474 na 3030.

poručio je Vasić.

Povezane objave