Tokom vikenda u Pomoravlju 36 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola i jedan zbog psihoaktivnih supstanci

 Tokom vikenda u Pomoravlju 36 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola i jedan zbog psihoaktivnih supstanci

36 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, kao i jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci isključen je iz saobraćaja tokom vikenda u akciji koju je na teritoriji Pomoravlja sproveo MUP. U kontroli saobraćaja tokom vikenda alkotestirana su 2.333 vozača.

Saobraćajna patrola u Ćupriji zaustavila je pedesetogodišnjeg vozača „mercedesa“ koji je upravljao vozilom sa 3,26 promila alkohola u organizmu.

U Jagodini iz saobraćaja je isključen tridesetjednogodišnji vozač „opela“ koji je vozio sa 2,44 promila alkohola i za vreme izrečene mere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i tridesetdevetogodišnji vozač „škode“ koji je vozio pod dejstvom kanabisa.

Takođe, saobraćajna policija sankcionisala je 202 prekršaja, od kojih 47 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 56 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, a iz saobraćaja su isključena i tri vozača koji su vozili bez vozačke dozvole.

U cilju unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja. – kažu iz Policijske uprave Jagodina.

Povezane objave