Završnica turneje Slobodne zone u Paraćinu – za kraj španski film inspirisan istinitim događajem

 Završnica turneje Slobodne zone u Paraćinu – za kraj španski film inspirisan istinitim događajem

Večeras će u bioskopskoj sali paraćinskog RISC-a biti prikazan film Časna sestra fudbalski trener španskog reditelja Roberta Buesa. Film je inspirisan istinitim događajima, a nagrađen je na festivalima u San Sebastijanu i Malagi. Ovim filmom biće ujedno i zatvorena turneja filmova Slobodne zone u Paraćinu.

Sestra Marina, veoma neortodoksna monahinja, poslata je tokom leta 1994. u El Paral, internat za dečake kom preti zatvaranje u bliskoj budućnosti. Iako dečaci Marinu dočekuju uz razne podvale, oni će, malo-pomalo, postati nešto veoma nalik porodici koju nikada nisu imali. Osim svog humora, ono što film čini zaista posebnim su lukavstvo i hrabrost potrebni ovoj ženi da inspiriše decu i nauči ih pravim vrednostima. Zato film govori o istinskom učenju, onom koje je istrajno i koje razume da dete uvek zaslužuje drugu šansu. Ovo je takođe priča koja govori o pojmu „doma“ i potrebi da se zasnuje prava porodica. Ovo je srž ove priče, i treba joj pristupiti sa blagonaklonošću i osećajem odgovornost.

izvor: (slobodnazona.rs)

Projekcija filma počeće u 19h, a ulaz je slobodan. Turneju selektovanih filmova prikazanih na filmskom festivalu Slobodna zona organizovao je Kulturni centar Paraćin.

Povezane objave