DVODNEVNA PAPRIKIJADA U DRENOVCU – bogat i raznovrstan program na ovogodišnjim Danima paprike

 DVODNEVNA PAPRIKIJADA U DRENOVCU – bogat i raznovrstan program na ovogodišnjim Danima paprike

foto: arhiva

I ove godine organizatori čuvene drenovačke Paprikijade potrudili su se da osmisle bogat program za poslednji vikend u avgustu, kada će biti održani Dani paprike. Dvodnevna manifestacija počeće takmičenjem prozvođača domaćih rakija i ocenjivanjem najbolje rakije. Za subotu je planirana i promocija knjige „Pomorski vojvoda – general Ilija Gojković“ autora Mladena Stevića, kao i ekranizovana predstava „General Ilija Gojković“ Kulturno-umetničkog društva „Spasovdanski vez“ iz ovog sela koja će premijerno biti prikazana na otvorenoj sceni.

Tradicionalno takmičenje u pripremi ajvara i izložba paprike na programu su u nedelju 28. avgusta, kao i izložba traktora i trka traktorića kosačiča. U popodnevnim časovima biće organizovana revijalna utakmica između veterana FK Crvena zvezda i veterana drenovačkog FK Napretka koji obeležava 75 godina postojanja. Manifestacija će se završiti proglašenjem pobednika i koncertom Radiše Uroševića.

Organizatori manifestacije su MZ Drenovac, KUD „Spasovdanski vez“ i FK „Napredak“, uz podršku Turističke organizacije i Opštine Paraćin.

Povezane objave