Glasovi na krilima emocije – Milica, Sabina i Frančesko oduševili paraćinsku publiku

 Glasovi na krilima emocije – Milica, Sabina i Frančesko oduševili paraćinsku publiku

Koncertom Opera Gala – Concerto di Capodanno, paraćinski Kulturni centar je u glamuroznom stilu „ispratio“ 2021. godinu. Naša sugrađanka – sopran Milica Ilić, tenor Frančesko Tupo i pijanistkinja Sabina Končari publici u gradskom Pozorištu pružili su nezaboravno veče; svojim impozantnim glasovima i odsviranim taktovima vodili su Paraćince kroz arije poznatih operskih dela.

Arije iz opera Romeo i Julija, Boemi, Karmen i Travijata, kao i opereta Vesela udovica samo su deo bogatog koncertnog programa koji su nam izvođači pripremili. Celokupno veče odisalo je prisnom atmosferom, od prve najave moderatora Renata Balduinija čiji je humoristički pristup zabavio sve prisutne.

Koliko voli da bude bliska sa svojom publikom, Milica je pokazala šetajući kroz pozorišnu salu, pevajući kroz gledalište i obraćajući se licima koja vidi u publici. Nakon koncerta nam je, sa vidljivim osmehom na licu, ispričala svoje prve utiske:

Trenutan osećaj je neka kao euforija, kao da se neka magija bacila na sve vas i na scenu, i onda smo kao u nekoj bajci. To mi je trenutan osećaj, a znam da je i njihov osećaj (misleći na Sabinu i Frančeska) isto takav jer su toliko srećni i nasmejani. Nas je ponela cela ta euforija. Ja sad ovu publiku mogu da kažem da znam i mnogo su mi dragi jer ono što podelim sa njima odmah mi se vraća i to je mnogo lepa razmena između nekog ko stoji na sceni i publike.

kaže Milica.

A koliko su gosti iz Italije uživali na sceni paraćinskog Pozorišta, sa nama je podelila pijanistkinja Sabina Končari:

Publika je jako lepa, topla, i odmah su nam preneli toplu emociju, da žele da prihvate ono što mi radimo. Tako da je od početka sve bilo jako pozitivno i ta toplota je odmah bila ljubav koju smo osetili.

ističe Sabina.

Ukoliko je u publici u nekom trenutku i bilo onih „tvrđeg srca“, tenor Frančesko Tupo sasvim sigurno je uspeo da ih „kupi“ pevanjem na srpskom jeziku. Kaže da mu to nimalo nije bilo teško:

Srpski jezik ima sličnosti sa napolitanskim dijalektom, tako da mi je bilo lako da to izvedem. Kao da pevam na svom jeziku.

kaže Frančesko.

Gosti iznenađenja bili su mališani iz Dečijeg hora Dar, sa kojima su izvođači na impresivan i upečatljiv način zatvorili koncert, uz zvuke dobro poznate Vostani Serbije, a u čijem je izvođenju učestvovala i sama publika.

Organizator ovog koncerta bio je Kulturni centar Paraćin, pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin, a u saradnji sa Pozorištem i Art Timom.

Povezane objave