Kraj maja u paracinskom Kulturnom centru u znaku pisane reči

 Kraj maja u paracinskom Kulturnom centru u znaku pisane reči

Nakon otvaranja večerašnje izložbe fotografija članova Foto kino kluba Paraćin planiranog za 19h, iz Kulturnog centra najavljuju niz aktivnosti narednih dana, namenjenih prevashodno ljubiteljima pisane reči za koje je pripremljen bogat program.

U četvrtak, 18. maja, biće predstavljena čak tri romana književnice Dragane Ćosić iz njene tetralogije „Loza Pelina“. Književni prvenac ove autorke, roman „Magla“ pobedio je na konkursu „Vrata knjige“ 2017. godine i doživeo je dva izdanja, a potom su nastala i sledeća dva romana – Rosa“ i „Pečat ključ“.  Prve dve knjige prevedene su na engleski jezik, a prema najavama očekuju se i izdanja na francuskom i nemačkom jeziku.

Petak 19. maj od 17h rezervisan je za književni skup „Srpska duhovna akademija“, dok će do kraja meseca biti održane čak tri književne večeri.

U utorak 23. maja u 19 sati biće predstavljena zbirka pesama „Stihovi su gnezdo mojih misli“ Olge Aranđelović. Dan kasnije, u sredu 24. maja za 19 sati planirano je književno veče Đorđa Petkovića, dok će u utorak 30. maja u 19 sati u galeriji Kulturnog centra biti predstavljena zbirka pesama Saše Milovanovića Božimirova iz Prokuplja.

Poslednji majski dan rezervisan je za koncert Etno grupe „Đurđevak“ iz Bora, a do kraja maja počeće sa radom i besplatna likovna sekcija sa edukativnim radionicama za prijavljene učenike osnovnih škola u saradnji sa Domom omladine.

Povezane objave