Most kod EPS-a biće u funkciji polovinom septembra

 Most kod EPS-a biće u funkciji polovinom septembra

Iako je ranije bilo najavljeno da će radovi na izgradnji drumskog mosta u blizini EPS-a i srednjoškolskog centra biti gotovi do 1. avgusta, izgradnja još uvek traje, a očekuje se da izvođač sve radove završi do 15. septembra, prema rečima koordinatora projekta izgradnje sistema za odbranu od poplava Saše Ružića.

U toku su radovi na pristupnoj saobraćajnici prema EPS-u i školi, i sa druge strane prema ulici Bore Petrovića. Uskoro kreće montaža ograde na mostu i asfaltiranje. Generalno, ovo je sad završna faza, na našu inicijativu povećan je i broj radnika. Po završetku, potrebno je da se dobije pozitivno mišljenje tehničke komisije i onda most može da se pusti u upotrebu.

kaže Ružić.

Radove izvodi AD Putevi Užice, a u toku je i izgradnja prilaznih rampi koje izlaze na stazu keja.

U blizini srednjoškolskog centra, u toku su i radovi na rekonstrukciji saobraćajnice i formiranju kružnog toka na raskršću ulica Dr Dragoljuba Jovanovića, Poenkareve i Branka Krsmanovića i , a kako kaže Ružić, pokušaće da ove radove usklade sa puštanjem u saobraćaj novog drumskog mosta kako bi ovaj deo grada bio u potpunosti prohodan.

Čim budu gotovi radovi i most kod EPS-a bude u funkciji, uslediće rušenje i izgradnja drumskog mosta u Ulici kralja Petra I.

Podsećamo, sredstva za izgradnju mostova obezbedila je Vlada Švajcarske u okviru projekta izgradnje sistema za odbranu od poplava. Za izgradnju dva drumska i četiri pešačka mosta Opština je dobila oko 6 miliona evra.

Povezane objave