Na poligonu u Dankovu održana pokazna vežba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin i Vatrogasno – spasilačke jedinice

 Na poligonu u Dankovu održana pokazna vežba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin i Vatrogasno – spasilačke jedinice

Kako izgleda spasavanje povređenog vozača koji je zarobljen u automobilu nakon saobraćajne nesreće u kojoj je vozilo udarilo u benzinsku pumpu pri čemu je došlo i do curenja goriva – imali su priliku da vide svi koji su se danas našli na poligonu u Dankovu, iza benzinske pumpe „Mihajlović“. Zajedničku pokaznu vežbu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Paraćin i Vatrogasno-spasilačka jedinica, u saradnji sa paraćinskom Policijskom stanicom, Crvenim krstom i Službom hitne pomoći Doma zdravlja.

Cilj čitave akcije jeste uvežbavanje i sinhronizacija rada svih navedenih učesnika u situacijama koje zahtevaju njihovo delovanje. Međutim, cilj je takođe i upoznati građane sa tim na koji način oni mogu da reaguju ukoliko se nađu u sličnoj situaciji.

Sektor za vanredne situacije, osim svojih redovnih aktivnosti, čvrsto je opredeljen za razvoj sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji. Samo razvijen sistem može da omogući bezbednost naših građana. Danas smo ovde videli više stubova sistema kako reaguju zajedno i smatram da svi građani koji su danas bili ovde će se posle današnjeg dana osetiti bar malo sigurnije.

rekao je ovom prilikom Bojan Tomić, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Tokom pokazne vežbe prisutnima je prikazana i oprema koju poseduje Dobrovoljno vatrogasno društvo, kamion i ostala sredstva obezbeđena za efikasan rad ovog Društva. Po završetku vežbe organizovana je i smotra Dobrovoljnog vatrogasnog društva, s ciljem prezentovanja kompletne opreme i mehanizacije koje Društvo poseduje. Smotri su prisustvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasnog saveza Srbije i lokalne samouprave.

Povezane objave