Opstanak Jedinstva u Srpskoj ligi pod znakom pitanja

 Opstanak Jedinstva u Srpskoj ligi pod znakom pitanja

Iako su sezonu startovali pobedom u Knjaževcu (2:3 protiv ekipe Timočanina), fudbalerima Jedinstva predstoji neizvestan period. Finansijski problemi dovode u pitanje opstanak u Srpskoj ligi Istok u okviru koje u subotu zeleno-beli treba da gostuju ekipi iz Meševa.

Pitanje je da li ćemo uopšte izaći na teren. Imamo mnogo finansijskih problema zbog kojih nismo još uvek registrovali mlađe kategorije. To je uslov za takmičenje u ovoj ligi. Isto tako, imamo neke igrače koji još uvek nisu registrovani, a svi igrači nisu primili već tri plate.

ističe sportski direktor Duško Dukić.

Prema Dukićevim rečima, račun kluba je zbog starih dugovanja u blokadi, a opštinska sredstva koja je budžetom trebalo da dobiju još uvek nisu dobili. Upravo zbog toga, igrači su nedavno pred prvu utakmicu u novoj sezoni u znak protesta seli na teren.

„To je bila jedna opomena, jer iako imamo odličnu ekipu i velike ambicije u ligi, strpljenje igrača je pri kraju. Ljudi već mesecima ne dobijaju platu a žive od toga što rade.“ 

Nakon što dobiju novac, čelnici Jedinstva će prvo morati da namire dugovanja kako bi odblokirali račun, a zarade igrača dolaze tek na kraju. Iz opštine uveravaju da će novac dobiti, ali se postavlja pitanje kakva sudbina čeka Jedinstvo ako tako ne bude. Dukić tvrdi da će izgubiti pravo na takmičenje u Srpskoj ligi:

Svaka ekipa u ligi mora da ima mlađe kategorije. Mi tu registraciju još uvek nismo obavili jer nam za to treba oko 300 000 dinara. Tako da ako to ne uradimo do sledećeg vikenda kada bi trebalo konačno da igramo kao domaćini i pred našom publikom, nećemo moći da se takmičimo.

Fudbalere Jedinstva u subotu čeka gostovanje u Meševu. Ukoliko paraćinski fudbaleri izađu na teren, utakmica će početi u 17h.

Povezane objave