Ragbisti Srbije ubedljivi protiv Rusa – rezultat na Gradskom stadionu 66:10

 Ragbisti Srbije ubedljivi protiv Rusa – rezultat na Gradskom stadionu 66:10

Ragbi 13 reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljivu pobedu protiv Rusije u okviru B Prvenstva Evrope za seniore. Utakmica na stadionu paraćinskog Jedinstva završena je rezultatom 66:10 (poluvreme 38:0).

Iako je dosadašnji međusobni skor išao na ruku gostujuće ekipe koja je imala čak 7 pobeda nad ekipom Srbije, ragbisti Srbije od starta pokazuju dominaciju i kontrolu nad igrom.

U ovom trenutku, ovo jeste pravi odnos snaga jer je ekipa Rusije došla u dosta izmenjenom sastavu. Do sada je svaka utakmica protiv Rusije bila blizu, tu 10-15 razlike. Nismo znali šta da očekijemo danas, i mi smo došli sa podmlađenim sastavom, međutim krenuli smo dobro i posle smo samo nastavili tako.

Stevan Stevanović, kapiten ragbi reprezentacije Srbije

Ovo je prva međunarodna utakmica seniorske ragbi reprezentacije posle skoro dve godine pauze koju je izazvala pandemija virusa korona.

Vidi se da smo u prethodnom periodu više trenirali, uigraniji smo dosta. Presudilo je to što smo hteli da pokažemo više. Momci su sjajni, pokazali su na terenu sve ono što su na treningu vežbali, sve što smo u svlačionici pričali.

kaže Vladan Kikanović, generalni sekretar Ragbi federacije Srbije

Početni udarac na meču simbolično je izveo predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, a prema rečima Kikanovića, nije slučajno što je baš Paraćin domaćin današnje utakmice:

Utakmicu u Paraćinu smo hteli da odigramo da simbolično obeležimo to što je prva ragbi utakmica u Srbiji odigrana baš u Paraćinu. Hteli smo da na tom istom stadionu na kom se igrala ta utakmica da odigramo i ovo „povratnu“ utakmicu nakon skoro dvogodišnje pauze. Moram da pohvalim organizaciju – RK Car Dušan Silni na čelu sa predsednikom Vukašinom Šćepanovićem – uradili su odličan posao, zatim da se zahvalim predsedniku opštine Paraćin Vladimiru Milićeviću i ovoj divnoj publici.

istakao je Kikanović.

Već narednog vikenda ragbisti Srbije u Beogradu igraju meč protiv Ukrajine. Iako ne poznaju dovoljno ukrajinsku ekipu, kapiten srpskog tima ima jasan cilj:

Idemo po dve pobede i to je to. Krenućemo isto kao i sa Rusima i ja se nadam još jednoj pobedi.

odlučan je Stevanović.

Ukoliko budu najbolji u B Prvenstvu Evrope, reprezentativci Srbije će po prvi put izboriti plasman u A Prvenstvo Evrope u ragbiju 13.

Povezane objave