UG Pridruži se – do 20. februara javna rasprava o nacrtu Pravilnika za dodelu budžetskih sredstava udruženjima građana

 UG Pridruži se – do 20. februara javna rasprava o nacrtu Pravilnika za dodelu budžetskih sredstava udruženjima građana

Uduženje građana „Pridruži se“ mesecima unazad sprovodi projekat „Transparentno iz budžeta“ kroz koji je analizirana lokalna politika u oblasti dodele budžetskih sredstava opštine udruženjima građana putem javnog konkursa. Rezultat je nacrt novog Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa, kažu iz ovog udruženja.

Naše nalaze smo objavili na našoj internet strani na adresi www.pridruzise.rs u odeljku „Transparentno“ i o predlozima za unapređenje lokalnih politika u ovoj oblasti javnost obaveštavali putem društvenih mreža, naše internet strane i slanjem deset hiljada pisama direktne pošte građanima.

rekao je zastupnik ovog udruženja Dragan Ristić.

Prethodno je održan je i okrugli sto na koji su bili pozvani predstavnici udruženja građana i donosioci odluka – odbornici i članovi opštinskog veća, a na kome je takođe diskutovano o predlozima za unapređenje lokalne politike koja je sadržana u izmenama Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa.

Sada želimo da dodatno pružimo mogućnost da se u unapređenje teksta koji smo pripremili uključe i svi građani i one organizacije koje nisu bile u prilici da učestvuju na okruglom stolu. Zato od ponedeljka 06. februara do ponedeljka 20. februara u 12h organizujemo javnu raspravu koja će se voditi putem društvenih mreža, na našoj fejsbuk strani i uz korišćenje naše internet strane. Pozivamo ovom prilikom sve zainteresovane da pročitaju nacrt novog Pravilnika, da učestvuju u javnoj raspravi, dostave komentare i predloge kako bismo dodatno unapredili tekst.


Vaš predlog za unapređenje teksta ili komentar na predloženi tekst možete dostaviti na dva načina: korišćenjem forme za kontakt na našoj internet stranici www.pridruzise.rs u odeljku „Transaprentno“ u delu „Javna rasprava o pravilniku o kriterijumima i postupku dodele sredstava uruženjima građana za realizovanje programa od javnog interesa“ ili ostavljanjem komentara ispod objave posvećene javnoj raspravi koja je zakačena za vrh naše fejsbuk strane na adresi www.facebook.com/pridruziseparacin.

objašnjava Ristić.

Po okončanju javne rasprave, plan je da finalna verzija izmenjenog Pravilnika poštom bude dostavljena donosicoima odluka, odbornicima i članovima opštinskog veća, kao i skupštini opštine, uz poziv da pripremljeni Pravilnik upute skupštini na usvajanje, navode iz UG Pridruži se.

Povezane objave