U kontroli saobraćaja ovog vikenda alkotestirano preko 4.000 vozača, više od 30 isključeno iz saobraćaja

 U kontroli saobraćaja ovog vikenda alkotestirano preko 4.000 vozača, više od 30 isključeno iz saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u kontroli saobraćaja tokom vikenda na teritoriji Pomoravlja, alkotestirali su 4.028 vozača i isključili iz saobraćaja 31 koji je vozio pod dejstvom alkohola i dvojicu pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštava Policijska uprava Jagodina.

U Despotovcu je zadržan četrdesetšestogodišnji vozač „folksvagena“ koji je vozio sa 2,81 promil alkohola u organizmu i protiv njega će, zbog nasilničke vožnje, biti podneta prekršajna prijava.

Saobraćajna patrola u Jagodini isključila je iz saobraćaja četrdesettrogodišnjeg taksistu, a u Svilajncu dvadesettrogodišnjeg vozača motocikla koji su vozili pod dejstvom kanabisa.

Takođe, saobraćajna policija sankcionisala je 335 prekršaja, od kojih 104 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa i 31 prekršaj nepropisne upotrebe mobilnog telefona.

U cilju unapređenja bezbednosti, PU Jagodina obaveštava da će saobraćajna policija nastaviti sa pojačanim kontrolama – s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda. Iz Policijske uprave Jagodina apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Povezane objave